SS13 - DE BEDSTE INTERNATIONALE TENDENSER

9PR beskæftiger sig med dansk mode i hverdagen, men følger naturligvis med i sæsonens internationale tendenser! Vi har derfor ventet spændt på at se SS13 kollektionerne, som ganske enkelt er helt fantastiske…

Vinter er den sæson, som indebærer ædle udsmykninger, overdådighed og dekorationer, som så bliver efterfulgt af sommersæsonen, der rydder kortene og bevæger sig videre over i et helt nyt univers. For SS13 er tonen angivet med de lyse nuancer. Hvid er farven alle er enige om, med løftet om en mild, blød og afdæmpet stemning og univers. En beroligende og lindrende farve til sommerens mange momenter, og den ideelle ledsager til det klare, skarpe, grafiske fokus, der også vinder stort ind denne sæson. Overfloden af tern og striber, farveblokering og motiver skaber et klart brud med det retro-romantiske, som standhaftigt varsler med en moderne kunstnerisk vibe til kollektionerne. De luftige materialer giver den ultimative komfort og de flydende, tætsiddende linjer og skarpe, rene snit løfter sommerens garderobe. Til slut bærer kollektionerne præg af gårsdagens sæsoner, specielt 40’erne og 60’erne og ligeledes er der hentet inspiration fra fjerntliggende steder, herunder Japan og dets traditioner, hvorfra  zen-stemningen præger en række kollektioner.

Her ses et udpluk af 9PR’s favoritter:

dolcegabbana1

Dolce & Gabbanas AW12 kollektion, som var præget af den italienske Baroque Allure, er fortsat udgangspunktet - dog med et sommerligt twist denne sæson. Silhuetterne bærer et nostalgisk stilistisk pust af 50’erne og 60’erne og nøgleordene for SS13 kollektionen er tropisk, folkelig, kitch og baroque…. Mmmmmmm..

GUCCI

GUCCIs Dark Glamour vibe fra AW12 er nu blevet udskiftet med farver fra top-til-tå med en pift fra 70’ernes glamour, hvor farverne kirsebær, citrus, violet og turkis præger catwalken. Den minimalistiske retro tilgang blev ved evening-wear forvandlet til rene sorte og hvide nuancer. -YUMMI!

VERSACE

VERSACEs SS13 kollektion bærer præg af en mere nedtonet, blød og afslappet glamour, som man normalt ikke forbinder med mærket. Man kan fortsat ane spor af det byzantiske og middelalderlige, der prægede forrige sæson, dog med en lingeri kant. Kollektionen kan beskrives som den triumferende sexede kvindelighed, der ikke er bange for at blotte sig selv, som ikke kun antyder - men er proaktivt forførende… Wraaaauw

STELLAMCCARTNEY

STELLA MCCARTNEYs kollektion er en sammenblanding mellem det maskuline og det feminine – mellem dristighed og skrøbelighed. Kollektionen byder på oversize jakkesæt, løstsiddende bukser, sporty elementer, fantastiske grafiske effekter og et sus af kjoler i broderie anglaise, organza, chiffon og små polka prikker - med andre ord en kontrasterende kollektion….. som vi ELSKER!!

PRADA

PRADAs SS13 kollektion italesætter den paradoksale dobbelthed mellem realisme og ønsket om at drømme. Dette er blevet formået ved, at der på den ene side er skarpe geometriske linjer, omhyggeligt skåret og skulpturelle mængder udformet i et japansk univers og på den anden side en anvendelse af hæftede blomstrede paneler med en længsel tilbage til 60’ernes forbløffende poetik. -LÆÆÆKKERT!

RALPHLAUREN

RALPH LAUREN er denne sæson inspireret af den folkelig - og den latinske kultur. Kollektionen formår at drive ens tanker over i et univers spækket med Cubansk romantisme, duftende Sevilla aftener og vilde nætter i Mexico. Farverne er en fiesta af rød, violet, turkis, hvidt og sort…. ”Viva la vida, Ralph Lauren”!

Hvilken SS13 kollektion er din favorit?