At være mand, omgivet af kvinder, i en overvejende feminin verden.

Det har været min hverdag, siden jeg for et par uger siden, startede hos de, og dette bliver faktisk skrevet mere eller mindre frivilligt, dejlige piger hos 9PR.

At man som mand, når man oven i købet sætter pris på traditionelle 'mande-ting', såsom fodbold og øl, vælger at bevæge sig ind på så sprængfarlig grund, som et kontor fyldt med kvinder nødvendigvis er, må man forvente, at der ligger nogle solide overvejelser bag.

Det gør der også. På sin vis.

Der foreligger, selvfølgelig, en naturlig interesse for tøj, mode og hvad der følger med i det henseende. At den, interessen, op til dette punkt ikke har været videre, hvis overhovedet, fokuseret på stilletter, kjoler og blomstrede håndtasker, betyder, at der er en masse at lære. Eksempelvis er det mig endnu et under, at der skal fem kvinder til at vurdere, hvor meget mere den ene sko skinner end den anden. Mindre kan dog sikkert ikke gøre det, omend jeg endnu har mine tvivl.

Dagene går dog ikke kun op i, at sammenligne sko hos 9PR. Personlige relationer til både designere, stylister, moderedaktører og bloggere, er en af de værdier der vejer tungest. Dette kan som mand være en anderledes måde, at håndtere tingene på. Når man er vant til at afslutte sine telefonsamtaler på under tredive sekunder, fordi man der har fået det essentielle på plads, og har lettere ved at forholde sig til at handle nu, frem for om tyve minutter, når man har snakket, er det endnu en ting man skal lære, at forholde sig til. Nogenlunde på lige fod med stilletterne.

På trods af at føle sig en smule 'out of place' fra tid til anden, som nødvendig følge af at være ny i en fremmede verden, er det dog spændende. Omend jeg nok aldrig helt lærer at forstå fascinationen af de efterhånden meget omtalte stilletter, bliver jeg forhåbentlig gradvist klogere på dem.